Uľahčené trávenie

Želé uľahčuje trávenie a prechod črevou vďaka vysokému obsahu vody. Želatína zvyšuje peristaltické pohyby v črevných svaloch, čo pomáha zlepšovať tráviaci proces a vstrebávanie vitamínov a minerálov, ako aj vylučovanie.

Urýchľuje proces hojenia

Bielkoviny sú nevyhnutnou súčasťou hojenia rán. Želatína má vysoký obsah bielkovín a prispieva tak k tvorbe nových vrstiev kože. Želatína obsahuje aj špecifickú aminokyselinu nazývanú glycín, ktorá je protizápalová.

Posilňuje kosti

Proteíny nachádzajúce sa v želatíne, rovnako ako lítium, fosfor a meď, udržiavajú kosti silné a zvyšujú minerálnu hustotu kostry. Želatína môže byť tiež dôležitým obranným mechanizmom proti osteoporóze, zatiaľ čo aminokyseliny pomáhajú bojovať proti artritíde.

Pomáha pri regulácii hmotnosti

Želatína stimuluje metabolizmus prostredníctvom svojich živín a aminokyselín. Vláknina a bielkoviny napríklad uspokoja a prispievajú k pocitu sýtosti. Želatína nahrádza kalorické dezerty a vyhýba sa nadmernému priberaniu.

Podporuje imunitnú odpoveď

Prolín, ďalšia aminokyselina nachádzajúca sa vo významnom množstve v želatíne, zlepšuje funkciu imunitného systému a posilňuje boj proti infekciám, pretože je nevyhnutný pre štruktúru väčšiny bielkovín v ľudskom tele.

Zlepšuje spánok

Podľa japonskej štúdie publikovanej v roku 2012 v časopise Neurology glycín – jedna zo zložiek želatíny – zlepšuje spánkové cykly a stimuluje určité neurotransmitery a enzýmy, ktoré zvyšujú kvalitu a trvanie spánku.

Chráni pokožku

Želatína je bohatá na kolagén, kľúčový proteín pri tvorbe extracelulárnej matrice spojivového tkaniva, ktorý zodpovedá za väčšinu jej fyzikálnych vlastností. Je to jeden z najdôležitejších prvkov našej pokožky. Kolagénové vlákna sú zodpovedné za udržiavanie mladistvého vzhľadu pokožky vďaka svojej gravitačnej odolnosti.

Kontroluje hladinu cukru v krvi

Vďaka takmer neprítomnosti cukru v želatíne je toto jedlo dobrou voľbou na zníženie hladu bez toho, aby došlo k narušeniu hladiny glukózy v krvi. Táto vlastnosť želatíny prináša dve výhody: znižuje produkciu inzulínu, hormónu, ktorý podporuje hromadenie tuku v tele a uľahčuje kontrolu chuti do jedla, pretože prudké zmeny rýchlosti glukózy môžu zvýšiť vôľu jesť sacharidy.

Podporuje hormonálnu reguláciu

Vďaka esenciálnym proteínom nachádzajúcim sa v želatíne sa požitím želatíny zlepšujú všetky metabolické aktivity tela, vrátane vytvárania nových buniek, vstrebávania živín a posilňovania svalov.

Posilňuje vlasy, nechty a pokožku

Keratín nájdeme vo väčšine kvalitných šampónov. Keratín je druh bielkoviny, ktorý je tiež súčasťou zloženia želatíny a je nevyhnutný pri udržiavaní zdravých vlasov, nechtov a pokožky.



Spoločnosť Vobro sa rozhodla osviežiť imidž želé v čokoláde.

Zmenil sa obal, grafický dizajn a názov produktu. Jelly DOT priťahuje pohľady spotrebiteľa novým dizajnom, pohladí podnebie prirodzenou chuťou, neobsahuje umelé farbivá a nový obal ich chráni pred vysušovaním a nepriaznivými vplyvmi svetla.

Okrúhly tvar želé inšpiroval názov Jelly DOT. Myšlienkou projektu, ktorého autorom je Aleksander Koczy, odborník v oblasti obalového dizajnu, sú farebné kruhy osadené na sýtom, čokoládovo hnedom pozadí, ktoré majú upútať pozornosť spotrebiteľa a pomôcť mu rýchlo nájsť produkt v obchode. húština sladkých balíčkov.